Hunedoara: Episcopia Devei a donat mai multe aparate medicale secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă

on . . Accesări: 1909

 

 

 

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a primit din partea Epsicopiei Devei şi Hunedoarei mai multe echipamente medicale performante, sumele necesare pentru achiziţionarea acestora fiind strânse din donaţii ale credincioşilor şi sponsorizări.

Copiii care sunt internaţi la această secţie a spitalului din Deva vor putea fi diagnosticaţi mai bine şi mai uşor de medici, graţie unui ecograf Doppler de ultimă generaţie, la care se adaugă un aparat EKG şi un defibrilator. 

 

În plus, Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat secţiei de Pediatrie 200 de seturi de lenjerie de pat, cu care se poate schimba cea veche.  

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am găsit înţelegere din partea conducerii spitalului şi ne-a dat posibilitatea ca în această perioadă să împletim, pe de o parte, osteneala Postului şi slujbele specifice Postului Mare, cu săvârşirea unor lucruri - după cum spune Scriptura, aducătoare de mângâiere şi, în cazul nostru, de sănătate", a spus Episcopul Devei, Gurie, în cuvântul său de învăţătură rostit cu prilejul acestui eveniment. 

Donaţia face parte dintr-un proiect al Episcopiei Devei şi Hunedoarei prin care instituţia şi-a propus să sprijine activitatea medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.  

"Vom mai achiziţiona un aparat de radiografie ortopedică, echipament ce va fi donat secţiei de Ortopedie a spitalului. Este un echipament de care este nevoie stringentă pentru că permite radiografii în timp real a operaţiilor efectuate", a arătat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu.

Aparatul va fi donat spitalului peste aproximativ trei săptămâni.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!