Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a îndeplinit 95% din criteriile cerute pentru acreditare

on . . Accesări: 1886

 

 

 

Managerul spitalului Judeţean de Urgenţă "Fogolyan Kristoff" din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a anunţat că instituţia a îndeplinit în jur de 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, ca spital "cu grad de încredere ridicat".  

Acesta a prezentat marţi raportul de activitate pe anul trecut în faţa Consiliului Judeţean Covasna, a declarat că, din cele 2471 de cerinţe, doar 131 nu au fost bifate.

Evaluarea a fost efectuată de o echipă de specialişti din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care a urmărit, printre altele, respectarea procedurilor, protocoalelor şi condiţiilor existente pentru personalul sanitar, desfăşurarea actului medical, îngrijirea şi respectarea drepturilor pacienţilor. 

'Am obţinut un scor bun şi aşteptăm acreditarea (...) Aceasta va reprezenta pentru pacienţi garanţia de calitate a actului medical, cazare şi servicii la standardele stabilite', a declarat pentru AGERPRES Andras Nagy Robert. 

Potrivit acestuia, pregătirea pentru acreditare a presupus aproape doi ani de muncă din partea întregii echipe a instituţiei. 

El a menţionat că spitalul a beneficiat de investiţii masive în dotarea secţiilor cu echipamente, aparatură medicală şi mobilier, fiind, la ora actuală, singurul din judeţ care deţine un aparat de resuscitare neonatală şi singurul acreditat pentru prelevare de organe. 

Anul acesta va fi dat în folosinţă şi complexul rezidenţial pentru medici construit în incinta Spitalului Judeţean, care cuprinde şase locuinţe de serviciu şi care a fost construit printr-un parteneriat încheiat cu Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia 'Studium' din Târgu Mureş. 

Tot anul acesta se vor încheia lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului, începute în 2005, an în care specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă este extrem de şubrezită şi nu va rezista unui nou cutremur. Prima etapă, care a fost finalizată, a vizat consolidarea corpurilor B şi C ale clădirii principale, iar lucrările au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna. A doua etapă, demarată în vara anului trecut, vizează corpurile A şi D, (clădirea Policlinicii şi laboratorul), iar lucrările sunt finanţate cu 87 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional.  

De la 1 ianuarie 2016, spitalele neacreditate nu vor mai putea încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!