Băutorii înrăiţi pot reduce riscul de a face cancer la ficat consumând cafea

on . . Accesări: 1356

 

 

 

Potrivit unei cercetări realizate de fondul World Cancer Research Fund în colaborare cu American Institute for Cancer Research Continuous Update, consumul regulat de cafea reduce riscul de cancer la ficat în rândul alcoolicilor.

Raportul a fost elaborat pe baza analizării a 34 de studii la nivel mondial care au implicat 8,2 milioane de oameni cu privire la cauzele şi prevenţia cancerului de ficat.

Aceasta este cea mai cuprinzătoare trecere în revistă a modului în care activitatea fizică, dieta şi stilul de viaţă afectează riscul de cancer la ficat.

Cafeaua are mai multe componente care confirmă sugestiile mai vechi potrivit cărora posedă proprietăţi de combatere a cancerului. Cercetătorii avertizau de mult că un consum excesiv de alcool creşte riscul de cancer la ficat, însă acum se vădeşte că un consum regulat de cafea poate contribui la reducerea acestui risc.

Dr. Anne McTiernan, epidemiolog la Cancer Research Center Fred Hutchinson din Seattle, împreună cu colegii săi au cercetat în amănunt aceste studii pentru a ajunge la concluzia menţionată. Ea afirmă că această descoperire oferă cel mai clar indiciu pentru a stabili cât de multă băutură provocă, de fapt, cancerul de ficat. Echipa de cercetare sugerează că oamenii nu ar trebui să consume mai mult de 45 ml de alcool în mod regulat.

Cafeaua este cunoscută pentru conţinutul său ridicat de cafeina, care oferă un impuls imediat întregului corp. De asemenea, ea conţine o cantitate semnificativă de antioxidanţi. Se presupune că ambele tipuri de compuşi sunt eficienţi împotriva problemelor cum sunt accidentele vasculare cardiace, problemele de memorie, bolile hepatice şi modificările de dispoziţie. Cu toate acestea, echipa nu a putut stabili 'de ce' şi 'cum' consumul regulat de cafea are acest impact pozitiv, scrie diabetesinsider.com. 

Conform studiilor, alţi factori care influenţează riscul de cancer la ficat sunt obezitatea, care îl creşte, şi activitatea fizică, care îl reduce.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!