Hunedoara: Campanie de redirecţionare a 2% din impozit pentru SMURD

on . . Accesări: 1286

 

 

 

Asociaţia Salvital, care se ocupă cu gestionarea activităţii SMURD în judeţul Hunedoara, a demarat o campanie de informare a cetăţenilor pentru a redirecţiona o cotă de 2% din impozitul pe venit spre acţiuni şi obiective ale organizaţiei, cu scopul de a îmbunătăţi acest serviciu de prim ajutor pentru cetăţeni.

'Vom derula diferite acţiuni în principalele localităţi ale judeţului Hunedoara, cu ajutorul paramedicilor care vor face acest lucru în mod voluntar.

Vom apela chiar la prieteni, rude, vecini pentru a reuşi în această acţiune, din care sperăm să obţinem o sumă considerabilă ce va fi folosită pentru dotarea SMURD Hunedoara', a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Andrei Mihuţ.

Potrivit acestuia, organizaţia şi-a propus ca din banii strânşi prin campania '2% pentru SMURD' să cumpere o ambulanţă tip B pentru intervenţii de prim-ajutor, în condiţiile în care pentru achiziţie vor fi alocate şi fonduri colectate pe parcursul anul trecut.

'Persoanele care doresc să participe la această campanie o pot face prin completarea formularelor speciale ce pot fi descărcate de pe site-ul Asociaţiei Salvital Hunedoara, www.salvital.ro, sau de pe pagina de facebook a organizaţiei, astfel încât totul să fie cât mai uşor. Ulterior, documentele pot fi aduse la sediul Salvital din Deva sau depuse la administraţiile financiare', a explicat reprezentantul SMURD Salvital Hunedoara.

Anul trecut, Asociaţia Salvital a reuşit să strângă 45.600 lei de la persoanele fizice prin campania '2% pentru SMURD'. 

În judeţul Hunedoara sunt opt module SMURD amplasate în principalele oraşe, iar numărul intervenţiilor de prim ajutor la care au fost chemaţi paramedicii în anul 2013 a depăşit 8.600 de solicitări, de peste trei ori mai mare, comparativ cu anul 2008.

Sursa foto: accentmedia.ro

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!