Gorghiu: Sistemul de sănătate este în criză; trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă

on . . Accesări: 1603

 

 

 

Sistemul de sănătate din România este în criză, iar liberalii vor "o schimbare rapidă, majoră" în domeniul sănătăţii, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu. 

"Sistemul român de sănătate este în criză. (...) Nu mai avem voie să tolerăm o astfel de situaţie. Trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă.

Programul de guvernare (...) este un document strategic şi programatic, care din perspectiva PNL oferă soluţii pentru domeniul sănătăţii. Vrem o schimbare rapidă, majoră în sănătate", a spus Gorghiu, la dezbaterea programului de guvernare al PNL în domeniul sănătăţii, organizată la Parlament.

Ea a precizat că programul de guvernare al PNL va oferi o mai bună finanţare şi o mai bună modalitate de cheltuire a banului public. Astfel, Gorghiu a indicat că PNL propune alocarea unui procent suficient din PIB pentru sănătate, introducerea unui sistem de raportare şi evidenţă a cheltuielilor, elaborarea unui program multianual în acest domeniu şi înfiinţarea unei agenţii centralizate.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a menţionat că liberalii propun, între altele, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, punerea pacientului şi a medicului în centrul sistemului medical, regândirea sistemului de rezidenţiat printr-o colaborare între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, stimularea medicilor din zonele rurale prin crearea Casei medicului şi a farmacistului şi organizarea unor caravane medicale.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!