Gorj: Circa 380 de persoane au fost diagnosticate anul trecut cu boli psihice, potrivit DSP

on . . Accesări: 1268

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian, că aproximativ 380 de persoane din judeţ, au intrat, pe parcursul anului trecut, în evidenţele instituţiei, ca suferind de boli psihice, alăturându-se astfel celor peste opt mii de bolnavi deja înregistraţi. 

Potrivit sursei citate, din totalul celor 374 de cazuri noi depistate anul trecut, 207 au fost în mediul urban şi 167 în cel rural. De asemenea, un număr de 85 de bolnavi psihici sunt înregistraţi ca fiind periculosi, patru cazuri noi fiind luate în evidenţe anul trecut. 

 

"În total avem în evidenţe 8.308 persoane care suferă de boli psihice, categoria de vârstă cea mai vizată fiind cea între 18-64 ani. Aici am luat în evidenţe 75 de cazuri noi anul trecut, iar la persoanele de peste 65 de ani avem zece noi cazuri. În tratament ambulator se află 44 de bolnavi psihici, iar alţi 41 sunt spitalizaţi. La nivel judeţean nu avem înregistrate cazuri de dependenţi de droguri ilegale", a spus Elena Piţian. 

Managerul Spitalului Orăşenesc Turceni, Dragoş Haţegan, a precizat miercuri că pe secţia de Psihiatrie a unităţii medicale pe care o conduce au fost internate, pe parcursul anului trecut, 413 persoane care sufereau de diverse afecţiuni psihice.

"Anul trecut am avut 413 internări. Pacienţii au fost de toate vârstele, unii s-au născut cu probleme medicale, iar alţii din diferite cauze s-au îmbolnăvit. În medie, lunar, avem internaţi 90 de pacienţi. Potrivit legii, pot să stea internaţi 50 de zile însă de foarte multe ori, pentru că nu au unde să meargă, îi ţinem în continuare internaţi", a spus Dragoş Haţegan.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!