Hunedoara: Meditaţii pentru Bacalaureat oferite gratuit de Crucea Roşie Deva

on . . Accesări: 871

 

 

 

Crucea Roşie filiala Deva va oferi, începând cu data de 2 martie, meditaţii gratuite pentru Bacalaureat elevilor din familiile nevoiaşe din judeţul Hunedoara, pentru a lua în condiţii bune acest examen. 

'Prin această activitate dorim să venim în sprijinul elevilor care au potenţial, dar nu îşi permit o pregătire suplimentară din cauza situaţiei materiale precare. Vor beneficia de pregătire toţi cei care doresc şi urmează să susţină examenul în această sesiune, inclusiv cei care au absolvit liceul în anii trecuţi, dar nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul', a declarat marţi preşedintele filialei Deva a Crucii Roşii, Dan Terteci.

 

Cursurile de pregătire sunt agreate de Inspectoratul Şcolar al judeţului Hunedoara, dar nu se suprapun cu acţiunile desfăşurate în licee de această instituţie, fiind însă o alternativă la meditaţiile gratuite din licee.

'Acest proiect vine în sprijinul elevilor şi absolvenţilor de liceu. El nu înlocuieşte programele de pregătire care se derulează deja în unităţile de învăţământ în perspectiva examenului de bacalaureat', a spus inspectorul şcolar general Maria Ştefănie.

Cursurile se vor desfăşura la sediul Crucii Roşii din Deva, într-o sală ce este pregătită cu materialul didactic necesar. Orele de pregătire vor fi susţinute de profesori cu experienţă care s-au oferit voluntar să participe la programul derulat de Crucea Roşie. Programul de meditaţii este structurat pe zile, astfel că în zilele de luni vor fi meditaţii la limba română, marţi la matematică, miercuri la chimie, joi la biologie, iar vineri la matematică. Cursurile încep luni, 2 martie, la ora 17,00. 

Profesorii care vor susţine aceste ore de pregătire au apreciat că acestea sunt binevenite, în special pentru absolvenţii din alţi ani, care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul, şi care acum s-ar fi integrat mai greu în programele de meditaţii organizate de licee pentru elevii din clasele terminale.

În sesiunea din vara anului trecut, peste 56% dintre absolvenţii de liceu din judeţul Hunedoara au promovat examenul de bacalaureat.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!