Brăila: Costul mediu pe fiecare bolnav din programele naţionale de sănătate a fost de peste 2.600 lei

on . . Accesări: 811

 

 

 

Directorul general al CJAS Brăila, Camelia Nedelcu, a declarat că anul trecut, la nivelul judeţului Brăila, costul mediu pe fiecare bolnav din programele naţionale de sănătate a fost de peste 2.600 lei.

Număr total de bolnavi beneficiari ai programelor naţionale curative, derulate în cursul anului 2014 la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, a fost de 12.412, iar cost mediu pe bolnav, de 2.641 lei. 

 

'La nivelul judeţului Brăila nu au existat probleme deosebite în derularea programelor naţionale de sănătate curative, bugetul alocat prin credit de angajament în 2014, pe fiecare program în parte, ajungând până la finele anului în farmaciile cu circuit deschis, iar Spitalul Judeţean Brăila, prin care se derulează programele, a putut să îşi asigure şi stocul necesar derulării programelor în luna ianuarie 2015', a declarat Camelia Nedelcu.

Cel mai mare cost mediu pe bolnav a fost de 61.328 lei şi a fost înregistrat pentru şapte copii bolnavi de mucoviscidoză. 

Pentru doi copii bolnavi de talasemie, costul mediu pe bolnav a fost de 53.405 lei. 

În programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană au fost înregistraţi 52 de bolnavi trataţi în stare posttransplant, costul mediu pe bolnav fiind de 20.237 lei. 

În 2014, au existat, la nivelul judeţului Brăila, 2.118 bolnavi cu afecţiuni oncologice, cu un cost mediu pe bolnav de 11.186 lei.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!