Tulcea: În judeţ nu există niciun medic de expertiză a capacităţii de muncă

on . . Accesări: 1099

 

 

 

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Tulcea apelează de un an la serviciile medicilor din judeţele limitrofe pentru evaluarea persoanelor în vederea încadrării în diferite grade de invaliditate şi a persoanelor care s-au recuperat medical.

'Unul din cele două posturi de medic din cadrul Serviciului de expertiză medicală este vacant din anul 2013, iar cel de-al doilea de acum un an. Din luna februarie a anului trecut, suntem în procedură de ocupare a postului, dar la concurs nu s-a prezentat nicio persoană', a declarat marţi, în timpul prezentării raportului de activitate al CJP pe anul 2014, directoarea Mihaela Stănciulescu.

 

În aceste condiţii, de anul trecut, CJP apelează la serviciile medicilor cu specialitatea expertiză a capacităţii de muncă din judeţele limitrofe.

'Lunar, un medic din Brăila, Constanţa sau Ialomiţa ajunge la Tulcea timp de câteva zile şi încearcă să rezolve minimal situaţiile apărute. Luna aceasta, am apelat la conducerea Casei Naţionale, pentru că eram într-o situaţie chiar delicată şi zilele acestea există un medic la Tulcea', a menţionat Mihaela Stănciulescu.

Principala nemulţumire a pensionarilor din judeţul Tulcea este cuantumul mic al indemnizaţiei primite din partea statului, iar în acest context numărul contestaţiilor depuse în urma primirii deciziilor de pensionare a crescut de la 28, în anul 2011, la 155, în anul 2014.

'Din totalul de 369 de contestaţii trimise începând cu anul 2011 la Comisia Centrală de Contestaţii, s-au primit 88 de hotărâri, din care 11 au fost admise, iar 67 respinse. De asemenea, din totalul contestaţiilor înaintate Comisiei Centrale de Contestaţii, 62 s-au restituit fără a avea hotărârea privind soluţionarea acestora. Restituirea s-a făcut pentru soluţionarea dosarelor aflate pe rolul instanţelor, la renunţarea sau decesul titularilor", se arată în raportul de activitate al CJP.

Potrivit sursei, numărul pensionarilor din judeţul Tulcea a scăzut în ultimii ani constant din cauze naturale. Astfel, dacă în luna aprilie a anului 2010, CJP a înregistrat 59.210 taloane de pensii şi alte drepturi sociale, în luna februarie a acestui an, instituţia a emis 54.962 de taloane de pensii şi alte drepturi sociale. 

Numărul total al pensionarilor din judeţul Tulcea reprezintă 25% din populaţia judeţului, pensia medie a acestora fiind sub cea de la nivel naţional.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!