Ponta: Cele trei noi spitale regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi construite cu fonduri europene

on . . Accesări: 776

 

 

 

Trei spitale regionale vor fi construite la Iaşi, Cluj şi Craiova din fonduri europene, investiţia pentru fiecare urmând să se ridice la aproximativ 100 de milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta la Iaşi.

'Conform documentelor de la Comisia Europeană, avem alocaţi în perioada 2014-2020, din fonduri europene, în jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, priorităţi, şi anume: Iaşi, Cluj şi Craiova.

Cu cele 100 de milioane de euro pentru fiecare, repet, în total 300, 300 şi ceva de milioane de euro, depinde şi cum va ieşi licitaţia, vom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care după aceea sigur se realizează pe teren, cu sprijinul autorităţii locale care trebuie să pună la dispoziţie teren, infrastructură şi cofinanţare', a detaliat Şeful Guvernului.

Premierul a menţionat că 'partea de dotare urmează să fie asigurată fie din spitalele care nu vor mai funcţiona, fie din programul pe care România l-a semnat cu Banca Mondială'.

Proiectul tip şi procedura licitaţiei urmează a fi stabilite de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. 

Şeful Guvernului a subliniat că în urma deschiderii noilor spitale regionale este posibil ca o parte din actualele spitale să fie închise.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!