Brăila: Spitalul Judeţean rămâne în programul naţional privind montarea de stenturi

on . . Accesări: 732

 

 

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că spitalul Judeţean Brăila rămâne în continuare în Programul naţional de sănătate privind tratamentul invaziv al infarctului miocardic, respectiv montarea de stenturi.

'Spitalul Judeţean Brăila se află, în continuare, printre spitalele care vor monta stenturi în România. Am reuşit să menţinem Spitalul Judeţean Brăila în Programul STEMI, până în momentul în care investiţia de la secţia de Cardiologie de la Spitalul Judeţean se va finaliza.

În momentul în care investiţia se va finaliza, Spitalul din Brăila va intra în programul naţional privind montarea de stenturi', a declarat Chiriac. 

Spitalul Judeţean Brăila a fost la un pas să piardă şansa de a fi inclus în programul naţional STEMI, deoarece investiţia în noua secţie de Cardiologie a spitalului nu a fost finalizată în termenii prevăzuţi în contract de către societatea austriacă SC Vamed, cea care a câştigat licitaţia de execuţie a lucrării. 

Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a anunţat, vineri, că la Spitalul Judeţean Brăila s-a încheiat, săptămâna aceasta, un audit, iar recomandarea a fost aceea de a se continua finanţarea secţiei de Cardiologie.

'Am încheiat un audit la Spitalul Judeţean, iar recomandarea este de a continua finanţarea. Este un lucru care mă mulţumeşte, pentru că eram pus, iniţial, în situaţia de a anula licitaţia şi de a o lua de la zero. În câteva zile, vom semna cu firma Vamed continuarea finanţării, dar în condiţii severe de finalizare. Ziua pe care o vom stabili prin contract să fie ultima zi de şantier, să fie chiar ultima, dacă nu vor exista condiţii extrem de severe de finalizare. Se va întârzia cu jumătate de an, trei sferturi de an, dar nu se va pierde proiectul pe cardiologie, pe care Brăila l-a angajat', a declarat Mortu. 

Potrivit contractului de execuţie, lucrările la Spitalul Judeţean au demarat în februarie 2013 şi trebuiau să le finalizeze în august 2014, dar termenul a fost prelungit până pe 5 decembrie 2014, dar nici atunci nu au fost gata. 

'Vamed a cerut prelungirea cu încă 146 de zile a termenului de finalizare a lucrărilor. Urmează ca, săptămâna viitoare, să semnăm contractul şi să renegociem numărul de zile, pe aceeaşi bani, nu se schimbă nicun leu din ofertă, doar că se întârzie cu câteva luni finalizarea proiectului. Finalizarea trebuia văzută în mod radical din iulie. E o prelungire aproape istorică. Este posibil să nu fi existat la CJ o mână fermă, care să-i fi obligat să lucreze în permanenţă în continuare', a spus Mortu. 

Programul naţional de sănătate privind tratamentul invaziv al infarctului miocardic a fost lansat în august 2010 şi, în momentul de faţă, astfel de intervenţii medicale se fac în 10 clinici specializate din Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti, cu decontarea 100% a costurilor implantului de stent şi ale tratamentului pentru dezobstrucţia arterelor coronariene. 

Contractul privind 'Proiectarea şi execuţia de lucrări la secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila' a fost lansat pe SEAP de către Consiliul Judeţean, în 28 decembrie 2011, şi a fost câştigat de subsidiara 'Vamed România' SRL, care s-a angajat să execute lucrările pentru suma de 10 milioane lei.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!