Mureş: Reconstrucţie mamară bilaterală pentru o femeie de 55 de ani, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

on . . Accesări: 984

 

 

 

În cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a fost efectuată o reconstrucţie mamară bilaterală de către o echipă de medici a unităţii spitaliceşti coordonată de dr. Senin Negovan, în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare.

"Intervenţia, care a durat aproximativ două ore, a fost realizată unei paciente de 55 de ani din judeţul Mureş, care a fost operată de cancer mamar cu amputaţie de ambii sâni, operaţii efectuate în 2010, respectiv 2013, având o evoluţie postoperatorie şi post-tratament oncologic favorabilă.

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit indicaţia de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară", se arată într-un comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, care precizează că spitalul este inclus în program în luna august a acestui an.

Potrivit comunicatului, procedura de reconstrucţie mamară a fost realizată gratuit, iar o astfel de procedură ajută pacienta să îşi regăsească echilibrul emoţional.

"Restaurarea sânilor pierduţi după o mastectomie ajustează echilibrul emoţional al persoanei şi o ajută să îşi reocupe locul în familie şi societate. Reconstrucţia îmbunătăţeşte calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar, operaţia ajută femeia să treacă mai uşor peste acest moment dificil din viaţa ei. Obţinerea aspectului fizic dinainte de mastectomie reface percepţia femeii asupra propriei imagini, fapt ce se corelează cu creşterea stimei de sine, a încrederii în propriile forţe şi cu convingerea ca viaţa a revenit la normal", se mai arată în comunicat.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!