Studiu: Riscul apariţiei bolilor de inimă poate fi influenţat de vârsta la care începe menstruaţia Po

on . . Accesări: 1165

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în revista Circulation şi preluat de site-ul Medicalnewstoday.com, riscul apariţiei unor boli de inimă, a accidentului vascular cerebral şi a hipertensiunii arteriale poate fi influenţat de vârsta la care începe menstruaţia.

În cadrul cercetării, o echipă de experţi - condusă de doctorul Dexter Canoy de Unitatea de Epidemiologie a Cancerului din cadrul Universităţii Oxford - a evaluat datele medicale a 1,3 milioane de femei din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani. Cercetătorii au monitorizat aceste persoane timp de peste 10 ani.

 

Potrivit rezultatelor studiului, în cazul femeilor care au avut primul ciclu menstrual la vârsta de 10 ani sau mai puţin sau la vârsta de 17 ani sau mai mult, s-a identificat un risc cu 27% mai mare de a fi spitalizate ca urmare a unei boli de inimă, un risc cu 16% mai crescut de a ajunge în spital sau de a muri în urma unui accident vascular cerebral şi un risc cu 20% mai ridicat de a fi spitalizate ca urmare a hipertensiunii sau de deces în urma complicaţiilor. 

Cercetătorii susţin că rezultatele au rămas la fel chiar şi după luarea în calcul a greutăţii participantelor, a unui factor precum fumatul sau a factorilor socio-economici.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!