Gorj: Aparatură modernă de peste 3,5 milioane lei pentru Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

on . . Accesări: 1019

 

 

 

Directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Corina Ratcu, a declarat că în secţiile instituţiei au ajuns câteva zeci de dispozitive medicale moderne, în valoare de aproximativ 3,5 milioane lei provenite de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj.

Potrivit sursei citate, cele 37 de dispozitive medicale au fost distribuite deja în secţiile unităţii medicale, fiind vorba despre aparat anestezie generală, aspiratoare chirurgicale, incubator nou-născuţi, sistem de litotriţie ultrasonică a calculilor, ureterorenoscop, maşină automată de developat filme radiologice, canapea kinetoterapie, electrocardiograf, biometru, tonometru automat noncontact cu pachimetru, aspirator secreţii şi polsoptimetru copii.

 

"În urma licitaţiilor, am reuşit să economisim 300.000 lei, bani pentru care am primit aprobare de la Ministerul Sănătăţii să îi folosim tot pentru achiziţia de aparatură modernă. Deja am publicat pe SEAP licitaţia şi aşteptăm ca până la finalul anului să primim şi cele aproximativ 15 dispozitive medicale. Este vorba despre aparat pentru încălzit sângele, sistem laparoscopic, aparat de aerosoli şi altele. Aceste aparate tot nu sunt suficiente pentru că de ani nu a mai fost achiziţionată aparatură", a precizat Corina Ratcu.

Cea mai scumpă dotare de care va beneficia SJU Târgu-Jiu este staţia de sterilizare în valoare de 710.000 de lei, urmând linia completă de prelucrare anatomo-patologică ce va costa 340.000 de lei, dar şi un sistem de radiografie analogic de 26.400 de lei. 

Valoarea totală a fondurilor alocate este de 3,8 milioane lei, din care trei milioane de lei au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii, CJ Gorj completând iniţial suma cu o cofinanţare de 10%, iar ulterior a mai acordat 500.000 de lei.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!