Maramureş: Secţia neonatologie a SJU Baia Mare, dotată cu ventilator pentru născuţii prematuri

on . . Accesări: 879

 

 

 

Luni, 15 decembrie, secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a fost dotată cu un ventilator pentru copiii născuţi premator, datorită ambasadoarei oragnizaţiei "Salvaţi Copiii".

"Prin dotarea secţiei de neonatologie cu acest aparat ne dorim să contribuim decisiv la reducerea numărului de decese în rândul bebeluşilor. Oricine ni se poate alătura în acest demers, uneori fiind suficient un gest simplu, precum trimiterea unui SMS la nr. 8833 sau redirecţionarea unei părţi din impozitele anuale către organizaţia noastră" , a spus preşedintele executiv al organizaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.

 

De asemenea, Amalia Năstase, ambasadoarea Programului Naţional de reducere a mortalităţii infantile, a amintit că "Salvaţi copiii" a reuşit, în ultimii doi ani, să doteze câteva secţii de nou-născuţi cu echipamente specifice pentru naşterile premature. 

Dr. Laura Veronescu, şefa secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean din Baia Mare a arătat că acest aparat este vital pentru supravieţuirea copiilor veniţi pe lume între 24 şi 34 de săptămâni, a căror funcţie respiratorie nu este posibilă fără acest echipament.

Valoarea donaţiei făcute secţiei de neonatologie din SJU Baia Mare este de 18.800 de euro şi face parte dintr-o serie de proiecte de dotare a altor maternităţi din nord-vestul ţări, investiţii care vor depăşi suma de 200.000 de lei. 

Managerul SJU Maramureş, Sorina Pintea, a remarcat sprijinul "logistic acordat uneia dintre cele mai importante secţii din spital" şi a afirmat că, pe lângă dotările din donaţii, spitalul încearcă să fie în pas cu ultimele tehnologii medicale pe diferite domenii.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!