Vâlcea: CJ cere deblocarea posturilor în cazul investiţiilor realizate din fonduri europene

on . . Accesări: 1017

 

 

 

Problema deblocării posturilor în domeniul public în cazul unor investiţii pe fonduri europene a fost ridicată de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, specificând că nefuncţionarea acestora putând duce la rambursarea forţată a acestor fonduri.

"Avem mai multe situaţii critice în judeţ şi sunt convins că nu doar aici. Investiţii atât în domeniul sanitar cât şi social-turistic stau degeaba şi trec anii, iar după expirarea a cinci ani, ne-am putea trezi cu obligativitatea returnării banilor. E cazul unor centre social-medicale, unde nu putem angaja pe nimeni sau, de exemplu, Centrul Judeţean de Informare Turistică, o investiţie de aproximativ 100.000 de euro, finalizată anul trecut, dar care şi acum este închisă.

Nu putem angaja pe nimeni, pentru că posturile sunt blocate. Trebuie găsită o soluţie la acest blocaj", a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că va adresa mai multe adrese Guvernului pentru a fi deblocate aceste posturi care urmează să fie înfiinţate în cazul unor investiţii realizate din fonduri europene.

În judeţul Vâlcea, două cămine de bătrâni realizate din bani europeni finalizate în urmă cu doi ani nu funcţionează, pentru că DGASPC nu poate face angajări.

Totodată, printr-o investiţie de aproximativ 100.000 de euro s-a realizat Centrul Judeţean de Informare Turistică, găzduit de o clădire modernă inaugurată în vara anului 2013, dar care este momentan închisă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!