Galaţi: Cazurile de infecţii intraspitaliceşti aproape s-au triplat în ultimul an

on . . Accesări: 978

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea a declarat că numărul cazurilor de infecţii nozocomiale sau intraspitaliceşti au crescut în spitalele din judeţul Galaţi de la 52 în 2013 la 124 în 2014.

,,În 2014, în spitalele din judeţul Galaţi au fost depistate 124 de infecţii nozocomiale în timp ce în anul 2013 fuseseră declarate doar 52 de astfel de cazuri. În primul rând, această majorare a numărului cazurilor de infecţii nozocomiale poate să fi apărut şi ca urmare a creşterii conştientizării medicilor de a le raporta, deoarece a existat o subraportare cauzată de o teamă de repercusiuni sau malpraxis pentru cei care le anunţau.

A doua cauză este cea deja cunoscută, prin care agenţii patogeni ajung în spitale prin plăgi, de la vizitatori sau personal ', a declarat Valentin Boldea. 

Potrivit acestuia, bacilul piocianic şi escherichia coli sunt cei mai întâlniţi agenţi patogeni care provoacă cazurile de infecţii nozocomiale în spitalele gălăţene.

,,Bacilul piocianic apare de la infecţii la nivelul plăgilor şi provoacă infecţii pulmonare respiratorii iar escherichia coli provoacă tulburări digestive. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi poate doar verifica şi monitoriza nucleele epidemiologice de la nivelul fiecărui spital în parte dar cam atât. O altă problemă este lipsa de medici epidemiologi care să lucreze full-time în cadrul acestor nuclee epidemiologice', a precizat Boldea.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!