Cameră: Universitarii şi academicienii pot fi şefi de secţie la spitale publice cu aprobarea managerului

on . . Accesări: 1181

 

 

 

Miercuri, 19 noiembrie, a fost aprobat un proiect de lege pentru modificarea Legii privind reforma în domeniul sănătăţii, conform căreia profesorii universitari şi academicienii pot ocupa funcţii de şef de secţie în unităţile sanitare publice până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului şi avizul consiliului de administraţie al spitalului.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege cu 301 voturi pentru şi trei abţineri.

 

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii în scopul creării cadrului legal pentru operativitatea stabilirii unui şef de secţie în spitalele clinice.

Potrivit textului adoptat de Camera Deputaţilor, art. 184 alin (11) din Legea 95/2006 se modifică după cum urmează: "în unităţile sanitare publice profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale pot ocupa funcţii de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului şi cu avizul consiliului de administraţie al spitalului".

De asemenea, alin. (6) art. 184 din aceeaşi lege se modifică astfel: "în spitalele clinice, secţiile, laboratoarele şi serviciile medicale clinice funcţia de şef de secţie, şef de laborator, şef de serviciu medical şi director medical se ocupă de cadrul didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical superior în cauză, cu aprobarea managerului şi cu avizul consiliului de administraţie al spitalului".

Proiectul de lege a fost aprobat de Senat pe 22 aprilie iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!