Arad: Cabinet de Medicină Dentară de Urgenţă, în incinta SCJU

on . . Accesări: 1020

 

 

 

Dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a anunţat că un cabinet ultramodern de Medicină Dentară de Urgenţă se află în curs de amenajare în incinta unităţii spitaliceşti şi va funcţiona în regim continuu, 24 de ore din 24.

'După mai mulţi ani, demersurile noastre au fost încununate de succes şi, în prima parte a lunii decembrie, noul Cabinet de Medicină Dentară de Urgenţă va deveni funcţional. Cabinetul va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, inclusiv un aparat pentru radiografii dentare, astfel că aici vor putea fi făcute orice intervenţii stomatologice în regim de urgenţă.

Cabinetul va funcţiona în regim de 'foc continuu', inclusiv de sărbători. Avem deja medicii care vor lucra aici, mai trebuie să angajăm asistentele şi cabinetul îşi va putea primi pacienţii. Doresc să menţionez că accesul se va face direct din stradă, deci circuitele medicale nu vor fi perturbate', a declarat managerul SCJU Arad. 

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a arătat că până la acest moment s-au finalizat lucrările de recompartimentare a spaţiului în care va funcţiona noul cabinet şi "dacă totul va decurge normal, cel târziu de Sfântul Nicolae, vom tăia panglica inaugurală".

"Cabinetul de Medicină Dentară de Urgenţă era extrem de necesar, având în vedere că în municipiul Arad nu exista un asemenea cabinet, care să funcţioneze pe baza unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, aşa cum va funcţiona cel care va fi deschis în incinta SCJU", a spus Nicolae Ioţcu.

Atât lucrările de recompartimentare a spaţiului în care va funcţiona noul cabinet, cât şi dotarea acestuia cu aparatură medicală de ultimă generaţie, sunt finanţate de la bugetul CJ Arad, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la aproximativ 200.000 de lei, a adăugat şeful administraţiei judeţene arădene.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!