STUDIU: Prevenţia sinuciderilor post-spitalizare ale soldaţilor internaţi pentru afecţiuni mentale, în atenţia cercetătorilor americani

on . . Accesări: 1590

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în revista JAMA Psychiatry (Journal of American Medical Association, soldaţii americani spitalizaţi cu tulburări de sănătate mentală au un risc semnificativ crescut de sinucidere în anul următor după spitalizare.

De asemenea, cercetătorii au identificat o serie de factori comuni prezenţi la 5 la sută dintre soldaţii cu cel mai mare risc de suicid. Rata de sinucidere în armata SUA a crescut din 2004, iar în prezent o depăşeste pe cea din mediul civil, scrie philly.com.

 

Cercetătorii au avut în atenţie peste 40.000 de soldaţi aflaţi în serviciul activ al US Army care au fost spitalizaţi cu tulburări psihice între anii 2004 şi 2009. În termen de 12 luni de la externarea din spital, 68 de soldaţi s-au sinucis, reprezentând 12 la sută din totalul sinuciderilor din acea perioadă din Armata SUA.

Factorii comuni ai celui mai mare risc de sinucidere printre soldaţi includ: genul masculin; încorporarea la o vârstă mai avansată; infracţionalitatea; posesia de arme; tentativele anterioare de sinucidere; anumite aspecte ale tratamentului psihiatric anterior, cum ar fi numărul de prescripţii de medicamente antidepresive în decurs de 12 luni; tulburări diagnosticate în timpul spitalizarii.

Potrivit autorilor studiului, aceşti factori de risc pot fi utilizaţi pentru dezvoltarea unui algoritm de predicţie a riscului de sinucidere al soldaţilor după perioada de spitalizare pentru afecţiuni psihiatrice, astfel încât aceştia să fie ajutaţi să depăşească cu bine astfel de momente.

"Deşi intervenţiile la acest grup cu grad ridicat de risc nu ar rezolva întreaga problemă a sinuciderilor în U.S. Army, dat fiind că sinuciderile post-spitalizare reprezintă doar 12 la sută din totalul sinuciderilor din armată, algoritmul va ajuta probabil la ţintirea intervenţiilor preventive", a notat autorul studiului, Ronald Kessler, de la Harvard Medical School din Boston, atrăgând atenţia că înainte de punerea în aplicare clinică mai trebuie abordate câteva aspecte cheie, scrie philly.com.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!