Caraş-Severin: Peste o sută de şcoli funcţionează, în continuare, fără autorizaţii sanitare

on . . Accesări: 1084

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Caraş-Severin, Dragoş Luca, a declarat că peste o sută din unităţile de învăţământ din judeţ funcţionează, şi în acest an, fără autorizaţii sanitare, în principal din cauza lipsei apei potabile curente şi a grupurilor sanitare necorespunzătoare. 

În judeţul Caraş-Severin funcţionează un număr de 446 de unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, din care 335 deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, o unitate deţine autorizaţie sanitară de funcţionare cu plan de conformare, iar 110 unităţi de învăţământ nu deţin aceste autorizaţii. 

 

Inspecţia Sanitară din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin a verificat 72 de unităţi de învăţământ, unde s-au constatat mai multe neconformităţi. Este vorba de săli de clasă cu pardoseli deteriorate şi pereţi nezugrăviţi. De asemenea, nu toate unităţile dispun de spaţiu separat pentru păstrarea laptelui şi cornului, iar grădiniţele care funcţionează în incinta şcolilor au spaţiu comun.

'Cubajul este insuficient în dormitoare în unele grădiniţe cu program prelungit, dar şi într-un internat. Furnizorul de agent termic din municipiul Reşiţa s-a desfiinţat, urmând a se instala centrale termice în unităţile deservite de acesta, mobilierul este degradat, în timp ce meniurile sunt neavizate de către un medic, din lipsă de medic şcolar în oraşul Bocşa. Au mai fost constatate grupuri sanitare deteriorate, fişe de aptitudini în curs de efectuare, motiv pentru care au fost aplicate avertismente, neefectuarea de cursuri privind noţiunile fundamentale de igienă, ori cabinete medicale şcolare care funcţionează fără vestiare pentru personalul medico-sanitar şi fără izolatoare', a precizat miercuri, medicul Dragoş Luca, în şedinţa Comisiei de Dialog Social.

Prin urmare, au fost prescrise recomandări cu termene de remediere a deficienţelor constatate, urmând a fi efectuate recontroale. Tot cu acest prilej, au fost aplicate patru avertismente. 'În astfel de cazuri, se amendează conducătorii unităţilor de învăţământ, deşi investiţiile trebuie făcute de către consiliile locale', a mai subliniat directorul DSP Caraş-Severin.

Sursa foto: expressdebanat.ro

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!