Studiu: Consumul a trei pahare de lapte pe zi poate duce la moartea timpurie

on . . Accesări: 1091

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, consumul a trei pahare de lapte pe zi poate duce la moarte timpurie.

Laptele a fost mult timp recomandat de medici şi nutriţionişti pentru creşterea aportului de calciu şi păstrarea unor oase puternice, însă o nouă cercetare sugerează că acesta face prea puţin pentru întărirea oaselor şi poate dubla riscul unui deces timpuriu.

 

Un studiu realizat pe 61.000 de femei şi 45.000 de bărbaţi timp de 20 de ani a descoperit că la persoanele care au consumat cel mai mult lapte nu s-a constat o reducere a numărului de oase rupte, iar pentru femei consumul mare de lapte a fost asociat cu un risc mai mare de a suferi o fractură. 

De asemenea, potrivit studiului, cei care au consumat trei pahare (680 ml) sau mai multe de lapte pe zi au fost de două ori mai predispuşi să moară mai devreme decât cei care au consumat mai puţin de un pahar pe zi.

"Rezultatele noastre ar putea pune sub semnul întrebării recomandările de a consuma cantităţi mari de lapte pentru a preveni fracturile de fragilitate. Un consum mai mare de lapte la femei şi bărbaţi nu este însoţit de un risc mai mic de fractură, în schimb poate fi asociat cu o rată mai mare de deces", a precizat autorul principal al studiului, profesorul Karl Michaelsson, de la Universitatea Uppsala din Suedia.

Studiul a fost publicat în British Medical Journal.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!