Maramureş: 80 de pacienţi intoxicaţi cu ciuperci într-o lună de zile la SJU

on . . Accesări: 1012

 

 

 

În această lună, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare au fost internate 80 de persoane care au suferit intoxicaţii alimentare în urma consumului de ciuperci.

"A fost o situaţie explozivă, iar într-una dintre zile au ajuns în spital 40 de persoane cu dureri acute după ce au consumat ciupercile culese din pădure. Majoritatea pacienţilor internaţi au spus că recunosc ciupercile comestibile, însă din curiozitate au pus mâna şi pe cele sălbatice.

Presupunem că în acel moment sporii de pe ciupercă au fost absorbiţi de organism, fie continuând să culeagă alte ciuperci, sporii s-au aşezat şi pe cele sănătoase" a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, directorul medical, Vasile Pop.

Dintre cele 80 de persoane internate, 18 au fost tratate la terapie intensivă, iar un copil de 12 ani a intrat temporar în comă. 

Directorul medical al SJU Baia Mare a mai spus că oamenii care, în perioada de toamnă, obişnuiesc să culeagă ciuperci din pădure pentru consum propriu ar trebui să fie mult mai atenţi şi să nu pună mâna pe ciuperci sălbatice.

El a spus că intoxicaţiile cu ciuperci pot crea stări grave de disconfort a unor organe, infecţia sângelui, iar în unele cazuri, chiar decesul persoanei.

Toate cele 80 de persoane spitalizate în urma intoxicaţiilor cu ciuperci au fost recuperate şi externate.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!