Aplicaţie pe telefon pentru urmărirea situaţiei epidemiei de Ebola în Africa de Vest

on . . Accesări: 775

 

 

 

A fost creată o aplicaţie telefonică pentru localizarea cazurilor de Ebola şi furnizarea de asistenţă comunităţilor afectate de virus în Africa de Vest.

Sistemul, rezultat al unei colaborări între IBM, companii de telefonie mobilă locale şi mediul universitar, permite persoanelor care locuiesc în zonele afectate de epidemie să trimită mesaje gratuite referitoare la Ebola. Cu ajutorul aplicaţiei, acestea sunt localizate cu precizie, iar necesităţile lor evaluate. 

 

S-au efectuat deja teste soldate cu "detectarea regiunilor în care creşte numărul cazurilor suspecte de Ebola şi unde este nevoie urgentă de săpun, curent electric sau de evacuarea rapidă a cadavrelor şi înhumarea lor", arată IBM într-un comunicat. Scopul aplicaţiei este o mai bună alocare a resurselor, îndeosebi umane, în zonă. 

"Recurgând la telefonia mobilă, dăm comunităţilor cuvântul şi un mijloc de a-şi împărtăşi în mod direct experienţele", a afirmat Uyi Stewart, şeful cercetărilor pentru Africa de la IBM, citat în comunicat. 

Peste 10.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Ebola, cea mai mare parte în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, iar dintre acestea 5.000 au murit din cauza virusului, încheie AFP.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!