Caraş-Severin: Centrele de permanenţă vor continua să funcţioneze

on . . Accesări: 821

 

 

 

Tudoriţa Nicula, coordonatorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a declarat că actele adiţionale la contractele de finanţare ale centrelor de permanenţă din judeţul Caraş-Severin, se vor semna joi, 30 octombrie, permiţându-se astfel acestora să funcţioneze în continuare.

Ea a anunţat că de la 1 noiembrie va funcţiona un centru de permanenţă şi la Ezeriş, dar şi că medicii de familie, care în urma controalelor Curţii de Conturi aveau de returnat sume importante de bani, nu vor mai fi nevoiţi să dea banii înapoi în urma apariţiei legii amnistiei fiscale.

 

"S-a creat rumoare, zilele trecute, în ceea ce priveşte funcţionarea Centrelor de permanenţă, însă, fără temei. Într-adevăr, contractele, ca şi spitalele, iniţial, le-am avut până la sfârşitul lunii octombrie. Dar s-au găsit bani pentru continuarea activităţii în aceste centre. Mai mult, s-a adoptat şi legea de exonerare de la plată a medicilor de familie, pe care Curtea de conturi i-a găsit cu datorii faţă de bugetul asigurărilor de sănătate. Legea a fost promulgată pe 22 octombrie, iar acum putem face actele de iertare de datorii a acestor medici. Suma era de 78.000 lei, pentru anii 2010 şi 2011. Nu a fost o greşeală a medicilor. Ei au avut un contract ferm, cu un anumit tarif", a afirmat Tudoriţa Nicula.

Legat de finanţare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin în acest an, Tudoriţa Nicula s-a declarat mulţumită, mai ales că şi listele de aşteptare pentru dispozitive medicale vor fi epuizate. "În ultimii şase ani au tot fost probleme cu asigurarea ortezelor sau a protezelor. În acestă lună, ni s-a dublat suma, iar până la finele anului, lista va fi epuizată", a mai precizat reprezentantul CJAS.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!