Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată

on . . Accesări: 800

 

 

 

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat că unitatea de primiri a sa a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov. 

Recepţia lucrărilor a fost efectuată în data de 17 octombrie, cu aproximativ trei luni mai devreme decât era prevăzut iniţial în termenul de execuţie (ianuarie 2015). Prin urmare, personalul medical şi pacienţii au de acum la dispoziţie un spaţiu extins, care oferă condiţii superioare de confort şi tratament.

 

Valoarea investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean Sibiu, pentru care prioritatea numărul unu rămâne în continuare asigurarea unor condiţii de asistenţă medicală şi spitalicească la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică şi socială.

Lucrările au fost executate de S.C NV CONST S.R.L. şi au început în data de 22 ianuarie anul curent, după obţinerea autorizaţiei de construire.

'Această lucrare era o urgenţă întrucât condiţiile nu erau dintre cele mai bune şi nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea şi intervenţiile pentru cazurile de urgenţă. Este o realizare deosebit de importantă finalizarea acestor lucrări cu 3 luni mai devreme deoarece confortul pacienţilor este prioritar. Prin această investiţie a Consiliului Judeţean Sibiu, Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu poate oferi condiţii mai bune, în concordanţă cu normele europene. În plus, am arătat astfel că, dacă există voinţă şi susţinere, totul este posibil, iar proiectele pentru sănătate nu se opresc aici. Este un prim pas spre etapa următoare care va fi o nouă clădire UPU cu chirurgie şi terapie intensivă, care va rezolva fundamental problemele în SCJU Sibiu', a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Lucrările au constat în construirea a două corpuri noi (A şi B) în faţa respectiv în spatele vechii clădiri a UPU. În partea din faţă - corpul A - construcţia cuprinde o sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători, două grupuri sanitare, o boxă pentru materiale sanitare şi o copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea.

'Ne bucurăm că am reuşit finalizarea rapidă a acestui obiectiv de investiţii deosebit de important, în primul rând pentru comunitatea sibiană, pentru pacienţii din judeţul nostru, dar şi pentru cei din judeţe limitrofe, care sunt deserviţi în această unitate de urgenţe. Acest demers a fost unul necesar, deoarece spaţiul existent anterior nu mai corespundea cerinţelor actuale, în condiţiile creşterii numărului de pacienţi şi implicit a personalului medical. Sunt convins că extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe va avea efecte pozitive în primul rând la nivelul eficienţei medicale, dar şi din prespectiva gradului de confort al pacienţilor care aşteaptă acordarea serviciilor medicale', a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Pe lângă lucrările de extindere, SCJU Sibiu a mai derulat şi alte lucrări din resurse proprii în vederea igienizării spaţiilor interioare din zona de triaj, constând în înlocuirea vechiului covor PVC cu unul nou, zugrăveli şi montarea de tapet nou pe pereţi.

Valoarea acestora a fost de aproximativ 18.000 lei. De asemenea, s-a realizat şi refacerea covorului asfaltic acces UPU şi parcare UPU.

'Unitatea de Primiri Urgenţe şi Ambulatoriul de Specialitate reprezintă practic interfaţa spitalului în raport cu pacienţii, primul contact al acestora cu instituţia noastră. De anul trecut avem Ambulatoriul complet modernizat şi renovat şi de acum o unitate de primiri urgenţe care a câştigat spaţiu, funcţionalitate prin modul în care este organizată şi un triaj mult mai eficient prin modul în care aparţinătorii vor fi separaţi de pacienţi', a explicat la rândul său Dr. Radu Chicea, Directorul Medical al SCJU Sibiu.

UPU beneficiază de serviciile a 18 medici, 49 de asistente, 8 infirmieri şi 14 brancardieri. Aici se tratează urgenţele medicale pentru tot judeţul Sibiu, dar şi pentru judeţele învecinate cum ar fi Alba, Braşov şi Vâlcea. Anterior extinderii, UPU îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu de aproximativ 300 metri pătraţi, unde se aflau cabinetele pentru triaj şi stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici intervenţii chirurgicale, sală ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiare medici, vestiar asistente, cabinet de gardă radiologie, registratură, grup sanitar şi hol de aşteptare.

De la începutul anului curent până la data de 1 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu au fost trataţi 47.820 de pacienţi, iar anul trecut 63.023 de pacienţi.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!