Specialişti din cinci ţări vor participa la Congresul Romtransplant de la Bucureşti

on . . Accesări: 1340

 

 

 

În perioada 29 octombrie-1 noiembrie, va avea loc la Bucureşti, Congresul Romtransplant cu tema "Actualităţi în transplantul de organe şi ţesături din România" la care vor participa specialişti din SUA, Italia, Croaţia, Republica Moldova şi România, în special din domeniul renal şi hepatic.

"În cadrul Congresului Romtransplant 2014 se va prezenta situaţia actuală a principalelor tipuri de transplant din România (renal, hepatic, cardiac, medular, tisular etc.), rezumându-se din punct de vedere ştiinţific bilanţul unei activităţi ajunse la un nivel considerat european.

De asemenea, în urma analizei rezultatelor obţinute până în acest moment se vor stabili direcţiile de dezvoltare pe termen scurt şi lung şi metodele de implementat pentru atingerea obiectivelor respective", susţin organizatorii într-un comunicat remis joi presei.

Contribuţii importante vor aduce specialişti din SUA, Italia, Croaţia şi Republica Moldova, în special în domeniul transplantului renal şi hepatic, conturând astfel o imagine precisă a stadiului actual al transplantologiei mondiale.

"Ca de fiecare dată, la Congresul Romtransplant participă invitaţi de marcă de peste hotare, care vor prezenta ultimele noutăţi în materie de transplant din centrele pe care le reprezintă. Menţionăm în mod special prezenţa profesorului Francis Delmonico, unul dintre 'părinţii' transplantului de organe şi ţesuturi la nivel mondial, care a sprijinit enorm eforturile Agenţiei Naţionale de Transplant pentru îmbunătăţirea legislaţiei româneşti în domeniul transplantului şi pentru creşterea numărului de donatori", a declarat prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Congresului Romtransplant 2014, potrivit comunicatului de presă. 

Potrivit prof. dr. Irinel Popescu, prezenţa la Bucureşti a profesorului Francis Delmonico pentru a patra oară certifică faptul că România se află pe drumul cel bun în activitatea de transplant şi reprezintă o recunoaştere a progreselor care s-au făcut, "mai ales începând din anul 2013, şi o susţinere a modului în care este organizată activitatea de transplant în România".

"Ca noutăţi ştiinţifice menţionăm apariţia aparatelor de perfuzie extracorporeală a organelor prelevate, înainte de implantarea în organismul primitorului, noi protocoale de imunosupresie (mai eficiente şi mai bine tolerate) şi recent apăruta medicaţie împotriva virusului hepatitic C, care dă speranţe mult mai mari bolnavilor transplantaţi cu infecţie virală C", a adăugat acesta.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!