Galaţi: Peste 2.500 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână

on . . Accesări: 1427

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat că un număr de 2.517 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, iar 86 au necesitat internare.

Potrivit acestuia, vremea schimbătoare şi mai ales diferenţele de temperatură nocturne şi diurne au creat premisele apariţiei acestei avalanşe de îmbolnăviri. ,,Categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii rămâne în continuare cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani, unde s-au înregistrat 827 de cazuri', a precizat Boldea.

 

El a adăugat că au fost înregistrate şi 304 persoane cu pneumonii, dintre care 111 au fost internate.

,,Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii rămâne cea a copiilor cu vârsta 0-1 ani, cu 84 dintre cele 304 cazuri de pneumonii', a menţionat Boldea.

Diferenţele de temperatură crează cele mai mari probleme cardiacilor, trei infarcturi fiind înregistrate numai în ultimele 24 de ore. ,,A crescut numărul solicitărilor primite de la persoane bolnave cronic, mai ales de la cardiaci, care au avut probleme de sănătate. În ultimele 24 de ore, trei gălăţeni, bolnavi cronic, au suferit infarcte şi au fost transportaţi la spital', a declarat directorul Ambulanţei Galaţi, Mihai Polinschi.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!