Alin Mitrică(MIE): 9,4 miliarde euro pentru POIM, ultimul program operaţional pentru perioada 2014-2020

on . . Accesări: 681

 

 

 

Bugetul alocat pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) este de 9,4 miliarde euro, acesta fiind un program operaţional nou pentru perioada 2014-2020 şi ultimul program trimis Comisiei Europene, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MIE), Alin Mitrică.

'S-a creat un nou program operaţional: Programul Operaţional Infrastructură Mare. Săptămâna trecută a fost trimis la Bruxelles, toate celelalte programe operaţionale fiind trimise în ultimele luni', a spus Mitrică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Dolj.

 

Potrivit sursei citate, POIM este un program foarte important pentru administraţiile publice locale, dar şi pentru administraţia publică centrală, pentru că are în are în componenţa sa tot ceea ce înseamnă investiţii în domeniul mediului, transporturilor şi în domeniul energiei.

'Bugetul alocat acestui program este de 9,4 miliarde euro. Prin acest program, în Dolj va veni ca finanţare faza a doua pentru proiectul de apă canal din judeţ', a precizat Mitrică. 

El a mai afirmat că după ce au fost întocmite programele operaţionale după interesele pe termen scurt şi mediu ale României, au fost gândite şi mai multe componente care să vizeze latura socială. 

'În ultimul timp, MIE a lansat mai multe apeluri pe POSDRU şi mai multe ghiduri, în consultare. Dintre acestea cele mai importante sunt dezvoltarea carierei didactice, cel care se referă la dezvoltarea economiei sociale, unde sunt vizate categoriile vulnerabile şi un ghid adresat tinerilor, care vizează dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale ale acestora şi dezvoltarea competenţelor în segmentul de piaţă. Acestea totalizează 250 de milioane de euro', a mai spus secretarul de stat în MIE.

Potrivit lui Alin Mitrică, în următoarele două săptămâni vor fi lansate pe segmentul de cercetare şapte apeluri noi care vor avea în vedere atât partea de infrastructură cât şi partea de dotare, o investiţie importantă fiind cea în achiziţia de angiografe. 

'Vor fi achiziţionate angiografe ca urmare a statisticilor pe care România le are privind mortalitatea cauzată de bolile cardio, cele mai importante cauze fiind absenţa acestui aparat deosebit de important', a mai afirmat Alin Mitrică.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!