Curcuma, eficient antiinflamator natural

on . . Accesări: 1926

 

 

 

Potrivit unor cercetări, proprietăţile antiinflamatoare ale curcumei, descoperite relativ recent, duc la rezultate încurajatoare. Curcuma favorizează producţia de bilă de către ficat şi stimulează secreţia sa în intestin. 

Curcuma este un condiment folosit de multe secole în bucătăria asiatică pentru a intensifica savoarea alimentelor şi a le conserva. Praful de curcuma este ingredientul principal din curry, degajând o aromă piperată şi amăruie.

Planta, din aceeaşi familie cu ghimbirul, se foloseşte de mulţi ani pentru calmarea durerilor gastro-intestinale, relatează miercuri passionsante.be.

Rădăcina de curcuma conţine substanţe numite 'curcuminoide', curcumina fiind cea mai importantă. Ele au remarcabile virtuţi antioxidante, precum şi proprietăţi antiinflamatoare semnificative, lucru care explică recomandarea curcumei în tratarea unor boli cronice ca artroza, poliartrita reumatoidă sau bolile inflamatoare ale intestinului. 

Faţă de un antiinflamator clasic, curcuma are avantajul că nu provoacă efecte secundare, putând fi utilizată astfel o perioadă mai lungă. Acest lucru reprezintă un avantaj în tratarea unei boli cronice cum este artroza. Curcuma reduce durerile şi handicapul de mobilitate la persoanele cu artroză, permiţând şi scăderea cantităţii de antiinflamatoare clasice, arată observaţiile clinice desfăşurate de sute de medici.

Deoarece curcumina este foarte puţin absorbită în sânge, este necesară utilizarea unei substanţe bio-optimizate (care să treacă cu uşurinţă în sânge) pentru a obţine o acţiune antiinflamatoare eficientă.  

Numeroase boli constau în inflamaţii, iar inflamarea anumitor zone ale corpului este tot mai frecventă odată cu îmbătrânirea. Datorită acţiunii antiinflamatorii extinse a curcumei, inflamaţiile pot fi controlate eficient, în siguranţă absolută.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!