Brăila: Proiectul Colonul Gigant, adus la Conferinţa 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'

on . . Accesări: 1504

 

 

 

În perioada 16-18 octombrie, va avea loc în faţa Primăriei din Brăila, proiectul Colonul Gigant , proiect iniţiat de Felice Cosentino din Milano, cu ocazia Conferinţei Naţionale "Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală".

Colonul Gigant, proiect iniţiat de profesorul Felice Cosentino din Milano, este adus la Brăila şi amplasat în faţa Primăriei, în perioada 16-18 octombrie, cu ocazia Conferinţei Naţionale 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală'.  

 

Preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Brăila, medicul Viorica Naumov, a declarat pentru AGERPRES că această 'călătorie' în interiorul colonului gigant le va permite brăilenilor să se 'plimbe' printre polipi şi formaţiuni intestinale, aflând de la medici cum pot fi prevenite bolile acestui organ şi, mai ales, cancerul de colon. 

În interiorul acestui colon-muzeu se află şi fotografii în care este comparat organul sănătos cu cel bolnav, dar şi afişe cu informaţii referitoare la maladiile intestinale, care explică faptul că, pe lângă predispoziţia genetică, bolile colonului apar din cauza alimentaţiei nesănătoase, a stresului, a fumatului, a sedentarismului, dar şi a excesului de antibiotice.  

Cea de-a X-a Conferinţă Naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' se va deschide, joi după-amiază, la Casa Tineretului din Brăila, în prezenţa preşedintelui CNAS, dr. Vasile Ciurchea, şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.

Sursa foto: obiectivbr.ro

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!