Galaţi: Premierul a inaugurat Secţia de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan"

on . . Accesări: 681

 

 

 

A fost inaugurată o nouă secţie în cadrul Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan", şi anume, secţia de neonatologie patologică, refăcută printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii, ce a presupus o investiţie de 1,2 milioanede euro. 

Victor Ponta a felicitat echipa spitalului de la Galaţi pentru investiţia realizată şi a precizat că una dintre priorităţile Guvernului este finalizarea proiectelor începute în urmă cu opt ani sau mai puţin, mai ales în domeniul sănătăţii. 

 

Potrivit prim-ministrului, după progresele făcute în dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii medicale şi şcolare, următorul pas va fi stabilirea unei strategii valabile până în 2019-2020 care să se refere la salarizarea personalului din cele două domenii de activitate. 

"Am vizitat foarte multe spitale, maternităţi, secţii reconstruite, refăcute şi pot să vă spun că ceea ce am văzut aici la Galaţi este la cel mai înalt nivel tehnologic şi cu puţini bani. Asta înseamnă că oamenii de aici sunt gospodari, că pun suflet şi mă bucur că anul acesta am reuşit să alocăm toţi banii necesari pentru finalizarea proiectelor începute, unele acum opt ani, altele mai recent. Mă bucur că în special în zona copiilor putem să avem condiţiile pe care medicii le cereau de foarte mult timp şi practic de care aveau nevoie", a afirmat premierul Ponta.

Potrivit acestuia, după investiţiile în infrastructura medicală şi şcolară, "trebuie să ne gândim şi la oamenii care lucrează în spitale şi în şcoli". 

"Am avut discuţii cu cei din sectorul educaţiei şi din cel al sănătăţii pentru a avea foarte clar adoptată o strategie privind veniturile medicilor, ale profesorilor şi ale personalului care lucrează în cele două domenii esenţiale şi că putem de data aceasta să avem o perspectivă foarte clară, dincolo de a plăti hotărâri judecătoreşti. Dacă avem acest acord până în 2019, referitor la salarizare şi la veniturile din cele două domenii, cred că am făcut ceva foarte bun pentru România. Mă bucur să văd mulţi medici rezidenţi, aici la Galaţi, care, învăţaţi cu România, m-au întrebat după ce se termină cu alegerile dacă mai primesc bani mai mulţi. Răspunsul meu a fost foarte clar: nu numai că primesc, pentru că ei aveau veniturile cele mai scăzute, ci putem în acordul pe care-l avem cu reprezentanţii sistemului medical, să avem eşalonat, toate creşterile de venituri, nu doar pentru rezidenţi, ci pentru toţi cei care lucrează în domeniu", a precizat Victor Ponta.

Reabilitarea secţiei de neonatologie patologică a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan" a început în 2004, investiţia fiind desfăşurată în cadrul proiectului guvernamental "Reabilitarea secţiilor de obstetrică şi nou născuţi", proiect derulat cu fonduri europene de la Banca Mondială. 

Potrivit directoarei Spitalului de Copii "Sf. Ioan", dr. Victoriţa Ştefănescu, faţă de capacitatea de doar 15 paturi, câte avea secţia înainte de investiţie, în prezent secţia ocupă un etaj întreg, în care mamele pot sta împreună cu copiii. 

Totodată, Spitalul de Copii a fost dotat şi cu o sală de operaţie, mai fiind nevoie de continuarea investiţiilor pentru dotarea secţiei cu o masă de operaţie şi de un aparat de anestezie pentru nou născuţi, aparatură promisă de prim-ministrul Victor Ponta şi de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!