Satu Mare: Compartimente de endocrinologie şi reumatologie, la Spitalul Judeţean

on . . Accesări: 687

 

 

 

Joi, 16 octombrie, au fost inaugurate două compartimente, de endocrinologie şi reumatologie, în cadrul secţiei de interne a Spitalului Judeţean Satu Mare, în corpul care a fost închis la începutul anului de Direcţia de Sănătate Publică din cauza condiţiilor improprii.

În aripa renovată au fost amenajate mai multe saloane cu 10 paturi de reumatologie şi cinci de endocrinologie, specializări noi, care nu au existat la Satu Mare, precum şi alte nouă paturi pentru secţia de interne.

 

"Am reuşit să aducem specialităţi noi la nivelul unităţii noastre, care au fost foarte solicitate de către toţi locuitorii judeţului şi pentru care, de multe ori, erau nevoiţi să se deplaseze la Cluj. Chiar am primit o scrisoare de la Spitalul de Reumatologie din Cluj în care ni se solicita sprijinul în amenajarea la Satu Mare a unui compartiment de reumatologie pentru că 35-40% din populaţia care se adresează spitalului din Cluj este din judeţul Satu Mare", a spus directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că instituţia pe care o reprezintă va sprijini în continuare modernizarea spitalului, afirmând că, până la finalul acestui mandat, vor fi reabilitate toate spitalele.

Valoarea totală a lucrărilor, constând în refacerea tencuielilor, a finisajelor interioare şi mobilarea saloanelor, este de 300.000 de lei plus TVA.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!