Un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acută, dezvoltat de Ministerul Sănătăţii

on . . Accesări: 622

 

 

 

Un subprogram nou pentru bolnavii de leucemie acută va fi dezvoltat de Ministerul Sănătăţii, fiind finanţat de Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, şi în cadrul căruia vor fi decontate testele imunofenotipice, citogenetice şi de biologie moleculară pentru diagnosticarea leucemiilor acute.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis joi, anual, de acest program vor beneficia în medie 800 de pacienţi cu leucemie acută.

 

"Avem ca obiectiv stabilirea unui diagnostic corect, fapt care va permite iniţierea tratamentului adecvat pentru leucemiile grave, acute şi monitorizarea răspunsului la acesta. În acest fel vom reuşi îmbunătăţirea vieţii şi duratei de supravieţuire a acestor pacienţi", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 124/ 2013 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2013 şi 2014, care prevede elaborarea unui subprogram destinat bolnavilor de leucemie acută în cadrul Programului Naţional de Oncologie.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!