Omul de ştiinţă francez Philippe Sansonetti susţine o conferinţă pe 22 octombrie la "Elvira Popescu"

on . . Accesări: 650

 

 

 

Potrivit unui comunicat emis de Institutul Francez din România, omul de ştiinţă francez Philippe Sansonetti va susţine conferinţa "Microbiota, o simbioză (aproape) perfectă" pe 22 octombrie la Cinema "Elvira Popescu".

În cadrul parteneriatului dintre Institutul Francez din România şi prestigioasa Instituţie College de France, în perioada 2014-2015 se organizează o serie de conferinţe specializate şi pentru publicul larg despre influenţa cercetării franceze în străinătate şi pentru a promova dezbaterea.

 

Conferinţa de pe 22 octombrie îl are ca invitat pe Philippe Sansonetti, care va susţine conferinţa "Microbiota, o simbioză (aproape) perfectă". Philippe Sansonetti, născut la data de 9 aprilie 1949, este medic şi cercetător microbiolog la Institutul Pasteur şi profesor la College de France.

În ultimii 20 de ani, cercetările lui Philippe Sansonetti şi ale echipei sale au ca scop principal înţelegerea diferitelor mecanisme ale patogenezei bacteriei Shigella, ce cauzează îmbolnăvirea de dizenterie. Adeptul interdisciplinarităţii, Philippe Sansonetti preferă dezvoltarea cercetării în biologia moleculară, genetica bacteriană, biologia celulară şi imunologia.

Instituţie de învăţământ superior unică în Franţa şi în restul lumii, College de France are o vocaţie dublă încă din secolul al XVI-lea: spaţiul celor mai inovatoare cercetări, dar şi unul de studiu. Dedicat cercetării, College de France are această misiune singulară: să predea cunoştinţele în toate domeniile ştiinţelor umane, reale şi ale artei, în parteneriat cu CNRS, INSERM şi alte instituţii mari.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!