Specialişti internaţionali vor participa la Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic

on . . Accesări: 948

 

 

 

Începând de astăzi, 16 octombrie, şi până sâmbătă, 18 octombrie, va avea loc un congres cu participare internaţională, organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică, prin care se urmăreşte îmbunătăţirea nivelului de educaţie medicală în domeniul neuropatiei diabetice şi a piciorului diabetic. 

De asemenea, temele manifestării vor sublinia necesitatea abordării multidisciplinare în neuropatia diabetică, spre beneficiul persoanelor afectate de această complicaţie.

 

"Ediţia din acest an a Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic este dedicată analizei în profunzime a celor mai actuale teme legate de aceste patologii. Bineînţeles, accentul va fi pus în special pe cercetarea ştiinţifică şi practica clinică. În 2014 vom continua ceea ce am început anul trecut, şi anume să încurajăm schimbul de experienţă atât în timpul dezbaterilor interactive, cât şi în pauzele dintre sesiunile ştiinţifice. De ce? Pentru că informarea permanentă este cheia formării noastre profesionale, în beneficiul pacienţilor noştri", a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele organizaţiei profesionale, potrivit unui comunicat remis presei.

Pe parcursul celor trei zile de lucrări ştiinţifice şi seminarii tematice, participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu unii dintre cei mai importanţi profesionişti internaţionali din domeniu, precum şi cu reputaţi specialişti români.

"Congresul va avea un program complex, cu sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnostic a neuropatiei diabetice, ateliere interactive în domeniul microscopiei confocale de cornee şi a sistemelor de analiză cardiovasculară şi neuropatie autonomă. De asemenea, vor fi organizate şi dezbateri referitoare la rolul podiatrului în echipa multidisciplinară de abordare a piciorului diabetic", precizează organizatorii.

Se estimează că diabetul zaharat afectează mai mult de 10% din populaţia României, se precizează în comunicat.

Rezultatele studiului naţional PREDATORR, făcute publice anul acesta, arată că aproape două milioane de români trăiesc cu această afecţiune, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 11,6%. Dintre aceştia, cel puţin o treime dezvoltă una dintre cele mai severe complicaţii ale diabetului zaharat, şi anume neuropatia diabetică, se arată în literatura de specialitate.

În neuropatia diabetică, membrele inferioare sunt cele mai afectate părţi ale corpului. Astfel, persoanele cu diabet zaharat prezintă un risc de amputaţii de 25 de ori mai mare decât în rândul populaţiei generale. Din fericire, riscul de amputaţii poate fi prevenit cu succes, prin îngrijirea corespunzătoare a persoanelor cu diabet zaharat, arată sursa citată.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!