Crucea Roşie organizează a doua ediţie a evenimentului 'Noapte albă pentru Zile Negre'

on . . Accesări: 775

 

 

 

În data de 13 septembrie, Crucea Roşie Română va organiza în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, a doua ediţie a evenimentului "Noaptea albă pentru Zile Negre", care are ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

"'Tabăra de dezastre - Noapte albă pentru zile negre' face parte din Programul de Prevenire şi Intervenţie în caz de dezastre ce îşi propune să realizeze o simulare a unei situaţii reale de calamitate.

Crucea Roşie invită toţi doritorii să experimenteze sentimentele pe care le trăiesc persoanele aflate în situaţii de dezastre. Ceea ce percepem noi ca fiind frumos sau plăcut într-o zi obişnuită - o seară petrecută sub cerul înstelat sau un foc de tabără - este un coşmar pentru o persoană afectată de un dezastru sau calamitate naturală. 'Tabăra de Dezastre' vă invită să experimentaţi o altfel de realitate: cea a persoanelor sinistrate. Participanţii au ocazia de a empatiza cu acestea şi de a petrece o noapte sub cerul liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale", se arată într-un comunicat de presă al Crucii Roşii România remis joi AGERPRES.

Cei prezenţi vor putea lua cina într-un cort de campanie, vor putea participa la ateliere şi proiecţii de filme şi vor putea dormi în corturile dedicate acestui tip de acţiuni ale Crucii Roşii.

La ora 16,30, preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, va găzdui la Tabăra de Dezastre persoane publice, voluntari ai Crucii Roşii, care vor participa la demonstraţiile de intervenţie în situaţie de dezastru. Printre aceştia se vor număra: Cristian Popescu Piedone - primarul Sectorului 4, Margareta Pâslaru, Amalia Năstase, Marcel Pavel şi mulţi alţii.

În timpul zilei, în intervalul 15,00-19,00, Tabăra Crucii Roşii este deschisă pentru vizitatori. Aceştia vor beneficia de ateliere de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, demonstraţii de prim ajutor şi demonstraţii de funcţionare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creaţie şi jocuri. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei şi, la sfârşitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donaţie pentru victimele dezastrelor naturale din România.

Începând cu ora 20,00, cele aproximativ 100 de persoane care s-au înscris pe pagina de Facebook a Crucii Roşii şi care au optat să doarmă în Tabăra de Dezastre a Crucii Roşii vor beneficia de un program special de ateliere interactive de informare şi conştientizare.

"Crucea Roşie este singura organizaţie umanitară abilitată prin lege pentru a interveni în cazul unui dezastru (catastrofă naturală, război etc.), în calitate de auxiliar al instituţiilor statului, aceasta reprezentând totodată misiunea Mişcării Internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie. Fondurile strânse de Crucea Roşie prin această acţiune vor face posibilă intervenţia şi asigurarea primului ajutor către populaţie în cazul unei catastrofe", precizează comunicatul de presă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!