Brăila: Peste 200 de mii de asiguraţi îşi vor primi cardurile de sănătate la domiciliu

on . . Accesări: 726

 

 

 

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila, camelia Nedelcu, a anunţat, că în lunile septembrie şi octombrie, peste 200 de mii de asiguraţi din judeţul Brăila vor primi la domiciliu cardurile de asigurări sociale de sănătate. 

"Începând cu 20 septembrie, vor fi distribuite cardurile tipărite pentru un număr de 219.636 persoane din judeţul Brăila.

Cardurile sunt oferite gratuit, însă asiguratul va suporta contravaloarea documentului în situaţia solicitării eliberării unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării acestuia, precum şi în situaţia modificării datelor personale de identificare", a declarat Camelia Nedelcu.

Pentru serviciile de distribuire a cardului de sănătate, CJAS Brăila a semnat un contract cu Poşta Română, cardurile nepredate urmând a fi returnate CJAS, de unde pot fi ridicate individual de asiguraţi. 

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat pe 5 septembrie, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, iar valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei pe o durată de patru ani, potrivit unui comunicat al companiei. 

Procesul de distribuire demarează în 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală. 

Acordul-cadru dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa premierului României, Victor Ponta, şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general al CNPR, Alexandru Petrescu, şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!