Alba: Asistenţi medicali, reuniţi într-o conferinţă naţională

on . . Accesări: 792

 

 

 

Timp de două zile, se va desfăşura la Alba Iulia, Conferinţa Naţională a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România sub genericul "De la profesionalism la excelenţă, asistenţii medicali îşi redefinesc identitatea", la care vor fi prezenţi peste două sute de asistenţi medicali din toată ţara.

Organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, evenimentul, care a debutat joi la Casa de Cultură a Studenţilor, aduce în dezbatere modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare a profesiei de asistent medical şi moaşă, prin adoptarea modelelor de excelenţă în practica profesională, a modelelor de bune practici manageriale, precum şi prin alinierea la noi tendinţe în educaţia continuă a asistenţilor medicali sau prin implicarea în proiecte de cercetare.

 

Printre lucrările prezentate joi s-au numărat cele referitoare la ' Protejarea asistenţilor medicali din oncologie şi hematologie', 'Un deziderat necesar - competenţa în neurofiziologie a asistenţilor medicali', 'Rolul asistentului medical în cercetarea medicală', 'Particularităţi de îngrijire în ATI a pacientului vârstnic' şi 'Rolul asistentului medical în creşterea aderenţei terapiei la pacienţii cu infecţie HIV/SIDA'.

Conferinţa se desfăşoară pe mai multe sesiuni, respectiv 'Cercetare', 'Educaţie - Tendinţe, Provocări', 'Management - Modele de bune practici. Dezvoltarea profesiilor de asistent medical generalist, de moaşă, de asistent medical' şi 'Practică profesională'.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!