Bustul profesorului Alexandru Pesamosca, dezvelit la Spitalul "Marie Sklodowska-Curie"

on . . Accesări: 915

 

 

 

Miercuri, 10 septembrie, a fost dezvelit în faţa Spitalului "Marie Sklodowska-Curie" bustul reputatului chirurg Alexandru Pesamosca, numit de pacienţi şi colegi "Îngerul copiilor", cu ocazia comemorării a trei ani de la trecerea în nefiinţă a profesorului.

"Prin acest gest, colectivul din spitalul căruia s-a dedicat cu atâta dăruire şi profesionalism, primarul sectorului 4, dar şi întreaga comunitate locală, colegi, foşti pacienţi şi toţi cei care au apreciat o viaţă pusă în slujba salvării altor vieţi au dorit să prezinte un omagiu celui care şi-a înnobilat meseria cu rezultatele sale, contribuind decisiv la recunoaşterea în plan naţional şi internaţional a performanţelor profesionale ale medicilor români", se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 4.

 

Vreme de o jumătate de secol, acest' Dumnezeu în halat', cum obişnuia să i se mai spună profesorului Pesamosca, a făcut circa 50.000 de operaţii, salvând de la infirmitate pe viaţă sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei consideraţi fără speranţă şi inoperabili de către ceilalţi medici.

Multe dintre intervenţiile profesorului au fost premiere mondiale, ajungând să-şi dedice întreaga viaţă actului medical şi copiilor bolnavi de la Spitalul 'Marie Sklodowska-Curie", se arată în comunicat.

'Şi-a dedicat viaţa copiilor bolnavi, confundându-şi propria existentă cu salvarea acestora. Memoria acestui Om - salvator de vieţi, a meritat şi merită tot respectul şi preţuirea noastră', a afirmat primarul Cristian Popescu-Piedone, care a participat la dezvelirea bustului.

Bustul a fost realizat de sculptorul Constantin Sinescu.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!