Galaţi: A fost confirmat primul caz de meningită West Nile

on . . Accesări: 774

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea a declarat că Institutul Matei Balş din Bucureşti a confirmat primul caz de meningită West Nile din judeţul Galaţi din acest an.

Potrivit acestuia, meningita West Nile este o afecţiune virală care se transmite prin înţepătura unui ţânţar infectat, iar în mod normal, astfel de cazuri apar vara când populaţiile de ţânţari sunt în număr mai mare.

 

'Boala a apărut la un bărbat, de 46 ani, care lucrează în aer liber. Primele manifestări ale bolii au apărut pe data de 26 august când bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi. Pe data de 1 septembrie starea lui de sănătate s-a agravat şi a fost transferat la Institutul Matei Balş din Bucureşti cu diagnosticul encefalită virală. După transfer au ieşit şi rezultatul testelor serologice şi a reieşit că bărbatul are meningită West Nile. Simptomele bolii sunt greţuri, vărsături, sindrom febril moderat, pe scurt semne de meningo-encefalită clasică. Virusul este transmis la om prin înţepătura unui ţânţar infectat. În stadii avansate, boala afectează întregul sistem nervos şi poate fi letală îmbrăcând forme grave care pot duce până la deces', a spus Boldea.

El a precizat că s-a început ancheta epidemiologică, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi luând legătura cu Primăria Galaţi şi cu Centrul de Transfuzii Galaţi. 

,,Trebuie să aflăm unde s-a infectat pacientul, acasă sau la locul de muncă. Vom comunica apoi Primăriei să reia măsurile de distrugere a populaţiilor de ţânţari din acel loc. Vom anunţa şi Centrul de Transfuzii, deoarece pe o perioadă de 30 de zile trebuie să refuze la recoltare donatorii care vin de la locul de muncă al bărbatului sau din arealul unde acesta locuieşte', a afirmat Boldea.

Anul trecut, în judeţul Galaţi a fost depistat un singur caz de meningită cu West Nile.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!