Uniunea Europeană sprijină noua misiune a Uniunii Africane împotriva Ebola

on . . Accesări: 954

 

 

 

UE a anunţat că o sumă de 5 milioane de euro va fi oferită noii misiuni a Uniunii Africane (UA) 'Support to Ebola Outbreak in West-Africa' (ASEOWA) , creată pentru a ajuta la ţinerea sub control a propagării maladiei în regiune.

Anunţul UE a fost făcut în capitala etiopiană Addis Abeba cu ocazia unei reuniuni a Grupului Partenerilor UA consacrată epidemiei de Ebola, potrivit comunicatului, citat de agenţia Xinhua.

 

Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, a spus: 'Salutăm noua misiune a UA şi îi vom sprijini pe deplin activitatea. UE stă alături de partenerii noştri africani - cu toţii trebuie să cooperăm îndeaproape în lupta împotriva acestei boli mortale. Finanţarea de astăzi face parte din contribuţia noastră în favoarea unui răspuns internaţional puternic şi coordonat'.

În ceea ce o priveşte, comisarul european pentru cooperarea internaţională, ajutorul umanitar şi situaţii de criză Kristalina Gheorghieva a remarcat că 'criza continuă să se agraveze, în condiţiile în care numărul cazurilor de Ebola creşte chiar şi în locurile unde boala se află sub control'. 'Trebuie să ne unim forţele pentru a lupta împotriva acestei epidemii mortale', a subliniat ea.

ASEOWA ar urma să aibă o durată de viaţă de şase luni, cu sediul în Liberia şi un personal de minim 100 de oameni, conform comunicatului citat, iar rolul său va fi de a acorda consiliere structurilor de coordonare împotriva Ebola din ţările afectate şi să se implice în operaţiuni comune cu acestea.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!