Tulcea: Bugetul pentru investigaţii paraclinice, majorat faţă de cel din 2013

on . . Accesări: 742

 

 

 

Directoarea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea, Eugenia Vasile, a declarat că bugetul destinat investigaţiilor medicale paraclinice a crescut cu peste 43% faţă de anul trecut.

Decizia de majorare a fondurilor alocate pentru aceste servicii medicale este în acord cu politicile din Sănătate anunţate încă de anul trecut, cu scopul de a degreva activitatea unităţilor spitaliceşti.

 

'De multe ori, s-a întâmplat ca unii pacienţi să fie internaţi doar pentru investigaţii medicale şi pentru a degreva activitatea unităţilor spitaliceşti, fondurile pentru investigaţiile medicale paraclinice au crescut anul acesta cu 43,61% faţă de cele alocate anul trecut', a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, directoarea CAS, Eugenia Vasile.

Ea a mai spus că în momentul de faţă orice persoană asigurată poate verifica pe site-ul instituţiei tulcene fondurile cheltuite de furnizorii de servicii medicale, astfel încât atunci când se adresează unuia din aceştia, să poată fi sigură că poate face analizele dorite.

'Până în prezent, nu au existat sesizări că unele persoanele s-au prezentat pentru analize la furnizorii de servicii aflaţi în contract cu CAS şi nu şi-au putut efectua analizele', a menţionat directoarea Eugenia Vasile.

CAS Tulcea are încheiate în momentul de faţă contracte cu 10 furnizori de servicii paraclinice.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!