Franţa: A doua inimă artificială implantată de societatea biomedicală Carmat

on . . Accesări: 1603

 

 

 

O a doua inimă artificială a fost implantată la un pacient, de către grupul francez Carmat, al doilea implant fiind efectuat în Franţa în urmă cu opt luni.

"Carmat (...) a confirmat astăzi că a finalizat jumătate din procesul de testare a bioprotezei sale cardiace", a afirmat grupul într-un comunicat, fără a da mai multe detalii despre acest nou implant. 

 

Potrivit grupului, criteriile de succes ale acestei operaţii includ, printre altele, supravieţuirea la 30 de zile după implant şi recuperarea funcţiilor organelor vitale. 

Carmat a mai precizat că alţi doi pacienţi vor fi selectaţi pentru studiile viitoare în urma unui aviz favorabil din partea a două comitete de monitorizare care s-au întâlnit săptămâna trecută. 

După două luni şi jumătate de la prima intervenţie chirugicală de implant artificial de cord, realizată la Paris la 18 decembrie 2013, pacientul în vârsta 76 ani a decedat. S-a avut atunci în vedere o deficienţă tehnică a protezei.

Carmat anunţase, la 16 iulie, că a fost autorizată testarea inimii artificiale. Compania a informat că nu va face comunicări în legătură cu rezultatele operaţiei, înainte de încheierea testului.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!