Timiş: Punctele de prim ajutor anticaniculă reactivate în municipiul reşedinţă de judeţ

on . . Accesări: 1225

 

 

 

Începând de marţi şi până joi inclusiv, vor funcţiona în Timişoara punctele de prim ajutor anticaniculă, când se anunţă temperaturi ce pot urca până la 36 de grade Celsius, la umbră.

Aceste puncte vor funcţiona în clădirile de la Poşta Mare, Oficiul Poştal nr. 3 (Piaţa Piatra Craiului), Oficiul Poştal din zona Traian, la Administraţia Pieţelor din Piaţa 700 şi în cea din Piaţa Iosefin. 

 

"Locurile amenajate vor fi aprovizionate cu apă potabilă, spaţiile sunt climatizare şi sunt semnalizate corespunzător pentru a putea fi vizibile, dar aceste puncte nu înlocuiesc asistenţa medicală de specialitate şi nu au structura unui cabinet medical", afirmă reprezentanţii DSP Timiş.

Medicii le recomandă persoanelor respectarea tuturor indicaţiilor specifice pentru zilele cu temperaturi ridicate. Unităţile de primiri urgenţe din toate instituţiile medicale sunt pregătite pentru intervenţii, la fel ca şi serviciile de ambulanţă. 

"Pentru eliminarea riscurilor medicale, populaţia este rugată să evite, pe cât posibil, ieşirile între orele 11.00 şi 18.00 şi să ţină cont de recomandările făcute pentru zilele foarte călduroase, să ia legătura cu medicii la nevoie şi să reducă, pe cât este posibil, deplasarea pietonală şi în trafic. Dacă deplasările în aer liber sunt inevitabile, trebuie să poarte vestimentaţie deschisă la culoare, din bumbac, pălărie şi ochelari de soare, umbrele parasolare şi o sticlă cu apă rece", spun medicii DSP Timiş. 

Punctele de prim ajutor sunt deschise pentru prima dată în judeţul Timiş, în această vară. În 2007, acestea au fost reactivate de cinci ori din cauza valurilor repetate de caniculă, când temperaturile au depăşit frecvent 39 de grade Clesius, iar în august au trecut de 40 de grade Celsius.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!