Sibiu: SCJU va fi dotat cu un RMN, un angiograf şi un computer tomograf noi

on . . Accesări: 1092

 

 

 

Anul viitor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din judeţul Sibiu va putea fi dotat cu aparatură medicală nouă, în valoare de 18 milioane de lei, care constă în RMN, un agiograf şi un tomograf. 

'Am câştigat finanţarea, iar în cadrul proiectului un RMN 3 Tesla, un angiograf, în general aparatură performantă. Una din condiţiile de finanţare este să implementăm proiectul până la data de 30 noiembrie 2015, altfel nu mai beneficiem de această finanţare.

Prin urmare, până în octombrie anul viitor acest centru de cercetare trebuie să fie funcţional. Centrul va fi unul deosebit de util pentru toate specialităţile medicale', a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean. 

Aparatura va face parte din dotarea noului Centru de Cercetare Medicală, care va funcţiona în fosta Policlinică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, la parterul secţiilor Cardiologie şi Obstetrică - Ginecologie.

'Vom achiziţiona aparatură pentru tot ce înseamnă patologie vasculară, pentru toate tipurile de patologii cu implicaţie vasculară. Cardiologia este unul dintre principalele domenii, pentru că ea se ocupă de vasele de sânge, dar şi neurologia cu patologia vasculară neurologică, obstetrica - ginecologia cu tot ce înseamnă patologie indusă, patologia nefrologică, patologia vasculară a arterei renale. Va fi un centru util fiecărei specialităţi', a declarat, la rândul său, dr. Radu Chicea, director medical al SCJU Sibiu.

Dosarul pentru atragerea acestei finanţări pentru proiectul 'Centru de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult' a fost depus anul trecut, la Ministerul Educaţiei, iar semnarea contractului de finanţare s-a realizat de către ambele părţi la începutul acestei luni. Totodată, în luna iulie a anului curent, Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat acordarea cofinanţării de până la 25% pentru investiţie.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!