Prahova: Echipajele de pe ambulanţă, suplimentate miercuri şi joi; personalul chemat din concediu

on . . Accesări: 1040

 

 

 

În zilele de miercuri şi joi, când se prognozează temperaturi foarte ridicate, echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, vor fi suplimentate, personalul fiind chemat la serviciu din concediu.

Şeful SAJ Prahova, Daniel Nicolae, a declarat marţi pentru AGERPRES că la nivelul instituţiei a fost întocmit un plan pentru asigurarea asistenţei medicale pe perioada zilelor vizate de atenţionări meteorologice, astfel că personalul suplimentar de pe ambulanţă va fi chemat la muncă din concediu.

 

În ziua de miercuri se va acţiona suplimentar cu două echipaje cu asistent, repartizate în Ploieşti, şi cu un echipaj cu medic care va acţiona în zona Câmpina, în timp ce joi serviciul de ambulanţă va fi suplimentat doar cu cele două echipaje cu asistent.

În total, pe raza întregului judeţ se va lucra miercuri cu 31 de echipaje, dintre care 14 în Ploieşti, iar joi cu 30 de echipaje.

În această perioadă vor fi folosite în principal la intervenţii, pe timpul zilei, cele 12 maşini dotate cu aer condiţionat, celelalte care nu au această facilitate urmând să plece pe teren noaptea.

La nivelul municipiului Ploieşti va fi pus în aplicare un plan de măsuri pentru prevenirea şi atenuarea efectelor caniculei. Municipalitatea va instala, în trei zone ale oraşului, corturi dotate cu dozatoare cu apă potabilă şi va asigura funcţionarea permanentă a celor nouă cişmele existente pe raza Ploieştiului.

Autorităţile vor asigura funcţionarea în regim permanent a surselor de apă potabilă din pieţele agro-alimentare din oraş şi vor instala dozatoare cu apă rece şi pulverizatoare în pieţe.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!