Ebola: Cote d'Ivoire îşi suspendă zborurile către şi dinspre ţările cele mai afectate

on . . Accesări: 927

 

 

 

AFP transmite că autorităţile din Cote d'Ivoire au anunţat luni că suspendă zborurile companiei aeriene naţionale către şi dinspre ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola, precum şi că interzic tuturor companiilor aeriene să transporte pasageri din statele respective spre Abidjan.

Într-un comunicat de presă, guvernul de la Abidjan declară că a decis ''suspendarea până la noi dispoziţii a zborurilor companiei Air Cote d'Ivoire cu destinaţii în sau provenind din ţările cele mai afectate de maladia cu virusul Ebola''.

 

Cote d'Ivoire, vecină cu Liberia şi Guineea, unde epidemia a făcut sute de morţi, prezintă un nivel de alertă foarte ridicat, potrivit autorităţilor ivoriene din domeniul sănătăţii publice.

Pe lângă Guineea şi Liberia, cele mai afectate state africane sunt Sierra Leone şi Nigeria. 

De la începutul anului, epidemia de Ebola a cauzat moartea a peste 960 de persoane dintr-un total de 1.800 cazuri - confirmate, probabile sau suspecte.

În prezent nu există niciun tratament sau vaccin special contra acestei febre hemoragice caracterizate prin hemoragii, vărsături şi diaree şi provocate de un virus care se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!