Sfaturi pentru a nu depăşi cantităţile de alimente recomandate în cura de slăbire

on . . Accesări: 585

 

 

 

Cunoscuta nutriţionistă britanică Lisa Young a oferit în paginile publicaţiei The Huffington Postcâteva câteva persoanelor care vor să slăbească, avertizând că există riscul de a ingera cantităţi prea mari din produsele recomandate pentru slăbit, ceea ce pune sub semnul întrebării efectul dietei. 

Toată lumea care vrea să piardă din greutate ştie că trebuie să stea departe de cerealele îndulcite cu zahăr şi să le prefere pe cele integrale, dar mulţi neglijează faptul că un castron supradimensionat cu cereale sănătoase poate echivala, de cele mai multe ori, cu dezastru.

Acest lucru se întâmplă mai ales cu cerealele dense cum ar fi granola, în cazul cărora este uşor să consumi câteva sute de calorii la o singură masă fără a-ţi da seama. 

Sfatul nutriţionistului este să se citească atent eticheta produselor alimentare şi să se măsoare cantitatea de cereale turnate în castron nu doar din privire, ci cu exactitate, folosind un cântar. 

Alunele conţin grăsimi sănătoase şi dau senzaţia de saţietate, dar se depăşeşte cu uşurinţă cantitatea recomandabilă dacă se mănâncă direct dintr-un vas mare sau în compania unui prieten şi a unui pahar de bere.

Sfatul nutriţionistului este ca alunele să fie cântărite şi apoi fiecare raţie să fie pusă într-o punguţă. 

Uleiul de măsline este plin de calităţi pentru sănătate şi dă un gust foarte bun mâncărurilor. Dar ... uleiul de măsline conţine calorii, cel puţin 100 la o lingură. Doza recomandată este de 1-2 linguri la o salată, însă, de obicei, la restaurante, salatele vin însoţite de cel puţin 4 linguri de dressing. 

Sfatul specialistului: Când se comandă o salată în oraş, este indicat să se ceară ca dressingul să fie servit separat. 

Hummus-ul este o gustare foarte bună, care conţine proteine şi grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, este cu uşurinţă consumat în exces mai ales dacă este cumpărat în cantităţi mari sau "ciugulit" la un cocktail. 

Sfatul nutriţionistului: Să fie consumat cu adaus de morcovi, ţelină şi ardei roşu.

Sucul de portocale este sănătos, dar o jumătate de litru se poate bea dintr-o clipire, în special dacă a fost cumpărat într-o sticlă mare. Or, cantitatea recomandată este de aproximativ o jumătate de pahar.

Sfat: În loc de suc este preferabil să se mănânce portocala întreagă. Are fibre, iar mestecatul va duce la arderea câtorva calorii.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!