Experţii au identificat noi gene asociate cu schizofrenia

on . . Accesări: 719

 

 

 

Potrivit unui studiu publicat în revista "Nature", cercetători din mai multe ţări au identificat 83 de gene noi asociate cu schizofrenia, fapt care va contribui la dezvoltarea mai multor tratamente pentru a controla această boală.

Experţii au evaluat componenţa genetică a peste 37.000 de persoane bolnave de schizofrenie şi le-au comparat cu genele aparţinând a 110.000 de persoane sănătoase.

Ei au găsit astfel o sută de gene ale unor persoane susceptibile să se îmbolnăvească de schizofrenie, dintre care 83 nu fuseseră identificate anterior, precizează revista britanică. 

Potrivit studiului, la care au participat experţi de la mai mult de 80 de instituţii de specialitate, multe din aceste gene sunt legate de transmiterea de mesaje chimice creierului. Unui din autorii studiului, profesorul David Curtis de la University College din Londra, a declarat că este vorba de un progres semnificativ. 

Se estimează că schizofrenia, ale cărei tratamente nu au variat din anii 70, afectează peste 24 de milioane de persoane din întreaga lume. Boala se caracterizează prin halucinaţii şi este considerată una dintre cele mai grave tulburări psihice. Cercetătorii sunt de părere că prin ultima descoperire vor fi mai aproape de înţelegerea acestei afecţiuni, care începe să se manifeste în ultimii ani ai adolescenţei.

Sursa: AGERPRES 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!